Video employer branding - Hou Media

Brug video til employer branding

Der er kamp om de dygtige og kreative medarbejdere. Mange brancher har svært ved at tiltrække de rigtige medarbejdere, og mange virksomheder lider under, at der er alt for få kvalificerede hoveder til at udfylde branchens behov for viden og hænder. 

Virksomheder har derfor i stigende grad behov for at fortælle om sig selv gennem employer branding og formidle sit DNA til potentielle medarbejdere. Til dette findes intet stærkere medie end video.

 

Video giver indblik og appetit

Videoer giver medarbejdere et direkte indblik i de udfordringer og karrieremuligheder, som virksomheden tilbyder sine medarbejdere. Det kan ske gennem videoer om specifikke udviklingsprojekter i virksomheden eller gennem små videoer, hvor medarbejdere fortæller om deres dagligdag og arbejdsopgaver. 

De arbejdssøgendes valg af arbejdsgiver bliver således mere kvalificeret. De ved, hvad der venter dem i virksomheder, og hvad der forventes af dem selv. Både virksomhed og medarbejdere er derfor mere fokuseret i hele rekrutteringsprocessen.

Videoerne, der bruges som led i employer branding kan være af vidt forskellige karakter både hvad angår indhold, længde og format.

 

Sæt virksomhedens kompetencer i fokus

Hou Media har de seneste mange år produceret en lang række forskellige film og videoer til brug for employer branding. Blandt andet en mindre dokumentarfilm for en af verdens største transportvirksomheder, Geodis Wilson og vindmølleproducenten LM Wind Power, hvor vi satte fokus på et specifikt projekt, som virksomheden varetog – nemlig verdens største luftfragt. Videoen havde til hensigt at tiltrække ingeniører, og filmen blev vist på en række konferencer og karrieremesser.

Record breaking air freight move

 

Medarbejdere er de bedste ambassadører

Vi producerer også mindre videoer, som kræver langt færre ressourcer. Senest har vi eksempelvis produceret op mod 20 små testimonals for Maersk Oil, hvor forskellige faggrupper og medarbejdere fortæller om, hvorfor de har valgt Maersk Oil som deres arbejdsgiver. Det være sig lige fra geologer til CEO’s til studerende, der alle fortæller om de forskellige karrieremuligheder og udfordringer, som selskabet tilbyder. 

Ud over at offentliggøre videoerne på diverse sociale medier, har selskabet også offentliggjort videoerne blandt andre på deres eget site:

What’s it like to work at Maersk Oil?

Maersk International Technology and Science Programme – MITAS

Andre gange har opgaven handlet om at formidle portrætter af virksomheden frem for medarbejderne. Vi anbefaler dog altid, at medarbejderne indgår i employer branding, da glade medarbejdere ganske enkelt er virksomhedens bedste ambassadør.

 

Udnyt videoens digitale potentiale

Efter produktion skal videoerne selvfølgelig offentliggøres på virksomhedens egne sites, sociale medier og vises frem på eksempelvis karrieremesser. Uanset hvilke medier og platforme videoerne skal indgå i, kan vi rådgive om, hvordan videoerne forløser deres digitale potentiale og skaber effekt for virksomheden online.

Læs mere om online videodistribution

 

[hr style=”striped”]

 

Ring mig op

 

Dit navn

Firma/organisation

Telefon