Få mere ud af dine videoer med YouTube - Hou Media

Få mere ud af dine videoer med YouTube

Med video kan din virksomhed kommunikere dit budskab enkelt og effektivt og samtidig skabe værdi og engagement på sociale medier som YouTube, Facebook, LinkedIn og Twitter.

Video er for alvor blevet en naturlig del af den digitale kommunikation. Ikke mindst på de sociale medier hvor nye muligheder for at arbejde aktivt med mediet hele tiden kommer til. Ifølge Cisco vil 79% af den samlede trafik hos forbrugere og kunder udgøres af video i 2018, så der er al mulig grund til at arbejde målrettet og allerede nu opbygge erfaring med at skabe gode og relevante videoer.

Selvom der er hård kamp om opmærksomheden online, er der nemlig stadig mange muligheder for at bryde igennem den digitale lydmur – også for både små og mellemstore virksomheder der vil kunne hente meget ved at producere godt video-indhold. Ved at prioritere en målrettet indsats på YouTube og andre relevante sociale medier, er det i høj grad muligt at positionere sig digitalt inden for en given branche eller niche.

Der er derfor al mulig grund til at gøre sig umage, når du uploader dine videoer. Nogle af de mest oplagte ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil skabe effekt og værdi, er faktorer som videoens tekniske kvalitet, narative opbygning og relevans for målgruppen. Der er selv sagt forskel på  formål og målretning alt efter, om videoen skal produceres med sociale medier for øje, som video-pressemeddelse eller som led i en employer branding-strategi. 

Brug video til employer branding

I det følgende kan du læse mere om nogle af de mest grundlæggende ting, du skal være opmærksom på, når du arbejder med video på YouTube.

Youtube kort fortalt

Youtube er den største videodelingstjeneste på nettet, og er ikke mindst interessant på grund af de gode søgeresultater på Google. YouTube er ikke bare et videobibliotek, der gør det let at embedde dine videoer på hjemmesiden, men et decideret socialt medie, der som sådan også fungerer som søgesmaskine.

Firmaets skal have sin egen YouTube-kanal. Ja, det lyder måske banalt, men ofte har både store og små virksomheder uploadet deres videoer til en privat YouTube-konto eller sågar uploadet private videoer på firma-kanalen. Det dur altså ikke – tingene skal skilles ad. Når det er klaret, skal du have et indbydende topbanner på YouTube-kanalen, der afspejler virksomhedens visuelle identitet og linker til din hjemmeside og relevante sociale platforme.

Gør dig umage med dine videoer

At uploade en video til YouTube er på alle måder en enkel proces – men det er også kun første skridt. Hvis dine kunder skal kunne finde din video, er det værd at lægge tid og kræfter i en fængende titel, lave en ordentlig beskrivelse af videoens indhold og binde det hele sammen med målrettede søgeord og tags. Rigtig mange lægger gode videoer op, som bare aldrig dukker op i de rigtige søgninger – aller bare aldrig dukker op. Dette er en af de væsentlige faktorer, hvis du vil skabe trafik og interaktion til din video. 

Derefter skal du overveje din call to action – hvad vil du have brugerne til at gøre, efter de har set din video? Kommentere? Besøge dit website? Følge virksomheden på andre sociale medier? Ved at arbejde med annotations (tekst, links mv. indlejret i videoen) kan du guide seerne effektivt videre til den ønskede handling.

Få dine videoer ud over rampen

Og hermed er vi så nået frem til noget af det allervigtigste: Nettet er større end din hjemmeside og din youtube-kanal. Som med alt andet indhold er det kun interessant, hvis det bliver set og læst. Video er interessant fordi det er et levende medie, men som indhold skal det hjælpes til at blive aktivt.

Sørg for at dele din video ud på de relevante sociale medier. Overvej at lave en video-blog på din hjemmeside – på den måde kan du også lettere differentiere hvad du deler på hvilke medier. Har du et nyhedsbrev, kan du med fordel udnytte dine videoer til at skabe bedre click rates (CTR) denne vej. Mulighederne er mange – det er bare om at komme i gang!

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig videre med din online videodistribution og digitale kommunikation, eller kontakt vores digitale rådgiver Michael Lund Madsen på 22488240 / michael@houmedia.dk og hør mere.

[hr]

Ring mig op

 

Dit navn

Firma/organisation

Telefon