Sponsoreret indhold som artikler og videoer

Begreber som sponsoreret indhold, branded content, advertorials og native advertising er de seneste år blevet almindelige termer i mange kommunikations- og marketingafdelinger, når virksomheder søger at komme i kontakt med en bestemt målgruppe.

De mange forskellige betegnelser dækker i bund og grund over det samme: at virksomheder og organisationer betaler sig til positiv omtale i danske medier.

De seneste år er denne form for markedsføring vokset eksplosivt. Det skønnes, at op mod 25 procent af alle annonceindtægter hos medierne i dag kommer fra sponsoreret indhold, hvor virksomheder i stedet for at indrykke klassiske printannoncer nu hyrer professionelle kommunikatører og skribenter til at forfatte artikler.

EN GOD FORTÆLLING

Hou Media er en af disse professionelle kommunikatører, der har oplevet en stigende interesse for sponsoreret indhold. Alene det seneste år har vi samarbejdet med vidt forskellige samarbejdspartnere blandt eksempelvis finansielle virksomheder, transportselskaber, kulturinstitutioner, universiteter og naturligvis medier om sponsoreret indhold.

Kort beskrevet så taler vi først og fremmest med vores kunder om deres ønsker i forhold til vinklingen af indholdet og ikke mindst deres forventninger til, hvordan modtagerne reagerer på indholdet. I den proces udfordrer vi vores kunder på deres ideer og ønsker, inden vi med vores baggrund i journalistikken forfatter artiklerne, som i læsernes øjne ikke må virke som forblommet reklame, men som reelle artikeler, der gør læserne klogere eller måske blot underholder dem, når det er formålet.

OFFENTLIGGØRELSE AF INDHOLDET

Sponsoreret indhold produceres med andre ord på samme præmisser som god journalistik. Indholdet skal først og fremmest være en relevant og god fortælling. Men man skal naturligvis varedeklarere, at indholdet er bestilt og betalt af en virksomhed, der naturligvis ikke trækker bukserne af sig selv, men som har et specifikt budskab, den gerne vil dele med læserne. Vores erfaring er dog, at læserne intet har imod det, så længe de blot får noget ud af artiklen, der typisk offentliggøres på print i magasiner og aviser eller som online indhold på diverse sites og i nyhedsbreve.

VIDEOER SOM SPONSORERET INDHOLD

Flere virksomheder har dog erkendt, at sponsoreret indhold også kan skabes i form af små film og videoer, hvor producenten køber sig til offentliggørelse hos medier eller i digitale kanaler, som sågar kan være ejet af andre virksomheder og organisationer. Og ofte kan filmene produceres i sammenhæng med artiklerne, så de indgår som led i en kampagne.

Mulighederne for offentliggørelse og produktionsformerne er mange. Såfremt du er interesseret i at høre nærmere om Hou Medias erfaringer og ekspertiser indenfor sponsoreret indhold, native advertising, branded content, eller hvad vi nu kalder det kære og eftertragtede barn, så er du velkommen til at kontakte Steffen Hou på: steffen.hou (@) houmedia.dk eller +45 40813196